De methode voor Horeca, Bakkerij en Recreatie is volledig, actueel én biedt de student een fijne structuur. Het lesmateriaal is geschreven door auteurs werkzaam als vakdocent binnen HBR. Hierdoor sluit het lesmateriaal naadloos aan bij de belevingswereld en kennis van de vmbo-leerling op basis- en kaderniveau. Ieder leerwerkboek binnen de methode bestaat uit theorie met verwerkingsopdrachten. De praktische totaalopdrachten per paragraaf verwerken de lesstof op een brede wijze.
Ontwikkelingen schooljaar '25-'26
De syllabus van HBR wordt op dit moment in opdracht van het ministerie geactualiseerd en zal naar verwachting in de zomer van 2025 gereed zijn. De aangepaste syllabus zal echter niet onmiddellijk van kracht worden. Scholen en uitgevers krijgen de tijd om de wijzigingen te verwerken in lessen en lesmaterialen. Zoals je van ons gewend bent, zorgen wij ervoor dat je tijdig over de aangepaste lesmaterialen kunt beschikken. Voor schooljaar 2025/2026 kun je nog gebruikmaken van de huidige boeken.