Module Geld

Geldzaken kunnen ingewikkeld zijn. Jongeren hebben te maken met basisuitgaven zoals een tefefoonabonement, verzekeringen en huur, maar willen daarnaast ook graag leuke dingen doen: sporten, uitgaan of een festival bezoeken. Zonder financiële basiskennis raken ze sneller het overzicht kwijt of maken ze keuzes die later problemen veroorzaken.

Met deze module leren studenten op een praktische en toegankelijke manier hoe ze slim met geld omgaan. Wat leren studenten?
✔️ hoe je een loonstrook leest;
✔️ welke toeslagen en uitkeringen er zijn;
✔️ hoe je veilig online betaalt;
✔️ wat DigiD is en hoe je het gebruikt;
✔️ hoe je uitrekent wat je te besteden hebt;
✔️ hoe je omgaat met verleidingen en reclame.

Interactief en direct toepasbaar

De module is opgedeeld in drie overzichtelijke hoofdstukken. Naast theoretische kennis biedt de module ook praktische oefeningen; zoals het opstellen van een persoonlijke begroting en uitrekenen van abonnementskosten bij de aanschaf van een nieuwe telefoon. Ook worden relevante onderwerpen zoals achteraf betalen met Klarna behandeld. Alles is zo opgesteld dat studenten zelfstandig aan de slag kunnen, maar jij kunt het ook eenvoudig inzetten als lesmateriaal.

Gratis deze module gebruiken?

Wil jij jouw studenten helpen om sterker te staan in hun financiële keuzes? Laat je gegevens achter en je ontvangt per mail licentiecodes voor je studenten om de module op Digiplein te gebruiken.

Aanvraag module | Omgaan met geld