Exameninformatie
Niveau
Mbo 4
Context
Mbo: Keuken
Vak
Praktijkvak
Opleiding / Kwalificatiedossier
Mbo - Horeca en facility - Keuken
Mbo - Horeca en facility - Bediening
Mbo - Horeca en facility - Ondernemer Horeca
Examen / Kwalificatie / Uitstroom
Mbo - Horeca en facility - Keuken - Kok
Mbo - Horeca en facility - Keuken - Zelfstandig werkend kok
Mbo - Horeca en facility - Keuken - Gespecialiseerd kok
Mbo - Horeca en facility - Keuken - Leidinggevende keuken
Mbo - Horeca en facility - Bediening - Gastheer - Gastvrouw
Mbo - Horeca en facility - Bediening - Zelfstandig werkend gastheer
Mbo - Horeca en facility - Bediening - Leidinggevende bediening
Mbo - Horeca en facility - Ondernemer Horeca - Manager ondernemer horeca
Mbo - Horeca en facility - Bediening - Gastronoom - sommelier
Mbo - Horeca en facility - Ondernemer Horeca - Meewerkend horeca ondernemer
Productinformatie
Verschijningsvorm
Boek
Aantal pagina's
142
VKS 1 Cover

Vakspecial Warenkennis (i.s.m. Culinaire Saisonnier)

Boekcode:VKS 1
ISBN:9789400200609
Druk: 1
Auteur: Saisonnier
Prijs: € 30,50

Artikelomschrijving

De samenwerking tussen het vakblad Culinaire Saisonnier en Educatieve Uitgeversgroep
(De Toerist/De Dienst) kwam tot stand door de wens naar een studiewerkboek waar dieper op de specifieke warenkennis wordt ingegaan.
Bijzonderheden van deze samenwerking:
De diversiteit van de onderwerpen; van truffel tot zuurkool, van Oosterscheldekreeft tot Wagyu en oesters.
De reportages kenmerken zich door diepgaande productinformatie, groeiwijzen en bereidingsprocessen van de producten.
Alle reportages komen uit eerdere uitgaven van Culinaire Saisonnier en zijn nu gebundeld.
Het boek is ingedeeld naar de vier jaargetijden welke gelijk lopen aan schoolperiodes.
Het verhoogt de bewustwording bij uw leerlingen hoe zij om kunnen gaan met de mogelijkheden van de seizoenen en de bijbehorende producten.
Naast de vakinhoudelijke teksten worden de reportages verduidelijkt en ondersteund door fullcolour illustraties.
Aan het einde van ieder seizoen vindt u, per reportage, de verwerkingsvragen, die gebaseerd zijn op de theorie, maar waarin ook praktijlopdrachten verweven zijn. Op deze manier worden uw leerlingen uitgedaagd om via praktijkgerichte opdrachten het leerbedrijf bij hun ontwikkeling te betrekken.
Meerdere inspiratieopdrachten, deze opdrachten stellen uw leerling in staat zichzelf te ontwikkelen als vakman of –vrouw
Zelfstandig een bedrijfsbezoek organiseren (lokaal)
Zelf een demonstratie geven van een onderwerp naar keuze.
Kortom, uitdagingen genoeg voor de leerlingen om te laten zien wat ze in zich hebben!

Bij aanschaf van dit artikel ontvang je een leerwerkboek.

Bekijk productinformatie Bekijk exameninformatie

Contact met de uitgever

Wil je meer weten over VKS 1 of heb je een inhoudelijke vraag? Neem contact op met uitgever Judith Pen.